Alrijne werkt vanaf 1 juli samen met Eurofins voor bloedafname en laboratoriumdiagnostiek

Per 1 juli 2024 is Eurofins SCAL de samenwerkingspartner van Alrijne voor de laboratoriumdiagnostiek op het gebied van klinische chemie en hematologie. Alrijne werkt al sinds 2021 samen met Eurofins voor medische microbiologie.

Prikposten in Alrijne gaan over naar Eurofins

Eurofins SCAL verzorgt vanaf 1 juli alle bloedafnamediensten en laboratoriumdiagnostiek binnen de ziekenhuislocaties en verpleeghuizen van Alrijne. Dat betekent dat wij de bloedafname op de prikposten in de drie ziekenhuislocaties voortzetten. Daarnaast verzorgt Eurofins ook de huisbezoeken en kunnen patiënten terecht bij de 24 prikposten van SCAL in de regio.

Wat betekent dit voor patiënten?

Patiënten met een verwijzing van Alrijne kunnen vanaf 1 juli een afspraak maken op de locaties van Alrijne in Leiden, Leiderdorp of Alphen aan den Rijn. Daarnaast kunnen ze ook terecht op één van de 24 locaties van SCAL in de regio. Via www.scal.nl en www.eurofins-clinicaldiagnostics.nl kan een afspraak gemaakt worden en is alle informatie te vinden over de locaties en onderzoeken.  

Patiënten met een verwijzing van de huisarts of verloskundige kunnen vanaf 1 juli ook een afspraak maken op de locaties van Alrijne in Leiden en Alphen aan den Rijn. Eurofins SCAL breidt het aantal priklocaties in de regio in de komende maanden verder uit.

Lees het nieuwsbericht op de website van Alrijne