Bloedprikpunten van Eurofins SCAL in Alrijne tijdelijk gesloten

Per 1 juli 2024 is Eurofins SCAL de nieuwe leverancier van Alrijne voor bloedafnamediensten en laboratoriumdiagnostiek op het gebied van klinische chemie en hematologie. Tijdens de opstartfase is Eurofins SCAL tegen operationele problemen aangelopen die langer hebben voortgeduurd dan verwacht. 

Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze dienstverlening te waarborgen, is in overleg met Alrijne besloten om vanaf 4 juli de afnamelocaties in Alrijne in Leiden, Alphen aan den Rijn en Leiderdorp tijdelijk te sluiten voor reguliere afspraken. De locatie in Leiderdorp is wel geopend voor uitzonderingen en spoedafnames. 

Welke uitzonderingen zijn van toepassing? 

De priklocatie van Eurofins in Alrijne, locatie Leiderdorp, is wél geopend voor de volgende bepalingen:

  • Oncologiepatiënten die een chemotherapie ontvangen of binnenkort moeten ontvangen
  • Baby’s met bloedgroepantagoisme
  • Medisch noodzakelijke poliklinische CITO’s waarvan de uitslag binnen 2 uur ontvangen moet zijn
  • CITO INR (voor OK of ingrepen)

Een afspraak voor de 4 bovengenoemde groepen is niet nodig.

Meer informatie over deze uitzonderingen vindt u op de website van Alrijne

Bericht over uw afspraak 

Patiënten die al een afspraak hadden ingepland op de locaties van Alrijne krijgen hierover bericht vanuit Eurofins SCAL. Zij worden tijdelijk verwezen naar afnamelocaties van SCAL in de regio.

Afspraak maken bij een locatie van SCAL

Wij verzoeken patiënten vriendelijk om een (nieuwe) afspraak te maken bij een andere 24 prikposten van SCAL in de regio. Deze kunt u maken via deze website. Is het voor u niet mogelijk om een afspraak via de website in te plannen? Dan kunt u bellen naar 070 – 516 00 20.

Wij begrijpen dat deze tijdelijke sluiting ongemak kan veroorzaken. Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk onze volledige dienstverlening te hervatten. Wij danken u voor uw begrip en geduld in deze situatie.

Bent u van de pers of media? Dan kunt contact opnemen met woordvoerder Inge Gillissen via 06-24298889.