Eurofins Gelre

Per 1 april zijn de laboratoria van Klinische Chemie en Hematologie (KCHL) en Medische Microbiologie en Infectiepreventie (MMI) van Gelre ziekenhuizen onderdeel van Eurofins Clinical Diagnostics. De laboratoria gaan verder onder de naam ‘Eurofins Gelre’ en blijven gevestigd in Gelre ziekenhuizen.

Eurofins biedt onder één dak vrijwel alle klinische analysemogelijkheden: pathologie, klinische chemie, medische microbiologie, moleculaire diagnostiek en functie- en beeldvormend onderzoek.

De gebundelde slagkracht maakt het mogelijk om laagdrempelig en toegankelijk te blijven voor zowel zorgverleners als patiënten. Daarnaast kunnen beide laboratoria op deze manier hun rol in de regio rond Apeldoorn en Zutphen verder versterken.

Op deze pagina ziet u waar u terecht kunt voor het maken van een afspraak voor bloedprikken en vindt u informatie over de trombosedienst en onze overige laboratoriumdiensten.

Afspraak maken voor bloedprikken

Heeft uw huisarts of behandelend arts u gevraagd bloed te laten prikken voor verder onderzoek? Bloedprikken kan uitsluitend op afspraak. Na uw bloedafname, ontvangt uw (huis)arts de uitslagen en informeert u daarover. Een afspraak maken voor bloedprikken in de regio Apeldoorn en Zutphen kan via het afsprakenportaal van Eurofins Gelre.

Afspraak maken    Meer informatie over bloedprikken   

Over Eurofins Clinical Diagnostics

De missie van Eurofins Clinical Diagnostics is bijdragen aan een veilige en gezonde wereld door het aanbieden van innovatieve en kwalitatief hoogstaande laboratoriumdiensten, onderzoek en adviesdiensten. Eurofins Clinical Diagnostics heeft in Nederland zes gerenommeerde laboratoria in Leiden, Rijswijk, Veldhoven, Eindhoven, Apeldoorn en Zutphen.

Home Eurofins Clinical Diagnostics   

Onze diensten

Onze Trombosedienst begeleidt mensen die bloedverdunners (een antistollingsmiddel) gebruiken. Ons team van de Trombosedienst test uw bloedstolling, dit heet de INR-waarde. Vervolgens adviseert onze Trombosedienst u over de juiste dosering van uw antistollingsmedicijnen.

De arts kan voorstellen om lichaamsmateriaal van u te laten onderzoeken, zoals bloed, urine of ontlasting. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium (KCHL) van Eurofins Gelre.

In het laboratorium voor Medische Microbiologie en Infectiepreventie worden de oorzaken van infecties onderzocht. Dat kunnen bijvoorbeeld bacteriën, virussen, parasieten of schimmels zijn. Dat noemen wij ook wel micro-organismen. Daarnaast zetten we ons in om infecties te voorkomen. Dat doen we door micro-organismen op te sporen.