< Terug naar Onderzoeken

ECG holter

Onderzoek naar hartritmestoornissen met behulp van een holterapparaat

Patiënten, die last hebben van hartkloppingen, kunnen er met behulp van dit onderzoek achter komen of ze een hartritmestoornis hebben. Om een goed beeld te krijgen van de stoornis meten wij uw hartactiviteit gedurende één of twee dagen. Om uw hartactiviteit te kunnen meten in deze periode krijgt u van ons een klein holterapparaat te leen. Dit apparaat meet continu de elektrische activiteit van uw hart.

Heeft uw zorgverlener een ECG holter voor u aangevraagd via ZorgDomein bij SCAL of heeft u een aanvraagformulier meegekregen? Dan kunt u telefonisch een afspraak bij ons op 071 516 00 20.

Wanneer u niet in staat bent om naar één van de SCAL of Eurofins Clinical Diagnostics vestigingen te komen, kan uw zorgverlener een huisbezoek voor u aanvragen. We komen het apparaat dan bij u thuis aansluiten. Let op: dit geldt alleen voor Leiden en omgeving.

Als u bent verhinderd, vragen wij u om dat uiterlijk één dag van tevoren aan ons door te geven. Bent u te laat met het afzeggen van uw afspraak of komt u niet opdagen? Dan brengen wij de kosten bij u in rekening.

Geldig identiteitsbewijs.
Wij hebben dit nodig om te verifiëren dat u de persoon bent, waarvoor de aanvraag is gedaan.
Lees meer over deze verplichting.

 

Patiëntenformulier of aanvraagformulier
Heeft u een aanvraagformulier meegekregen van uw huisarts? Neem deze mee naar uw afspraak.

Zorgpas

 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is eurofins-doc.jpg

Overzicht van medicatie.
U kunt dit overzicht zelf maken of opvragen bij uw apotheek.

Gebruik op de dag van uw onderzoek geen bodylotion, zalf of crème. Wij moeten tijdens dit onderzoek elektroden op uw lichaam plaatsen en deze blijven hierdoor niet plakken aan uw huid. Let op: de recorder mag niet nat worden. U kunt dus niet douchen, in bad of zwemmen. Wassen met een washandje is wel mogelijk.

Om dit onderzoek af te nemen plakken wij elektroden op uw borst. Deze elektroden zijn verbonden aan de recorder. De recorder kunt u om uw hals hangen of onder uw rechtersleutelbeen. Met behulp van dit apparaat kunnen één of twee dagen uw hartactiviteit continu meten. De medewerker van SCAL of Eurofins Clinical Diagnostics legt u uit hoe het apparaat werkt. Daarnaast geeft onze medewerker u ook een dagboek mee, waarin u uw klachten opschrijft. Het is belangrijk dat u steeds de datum, het tijdstip en de aard van uw klachten noteert. Het gaat alleen om de klachten die plaats vinden in de dagen waarin u het apparaat met u meedraagt. Dit onderzoek zal ongeveer 15 minuten duren. Na de meetperiode levert u het holterapparaat weer bij ons in.

De resultaten van uw onderzoek worden beoordeeld door onze cardioloog. Daarna sturen wij de resultaten binnen zeven werkdagen naar uw zorgverlener. Uw zorgverlener bespreekt de uitslag met u.

Dit onderzoek valt binnen het basispakket van uw zorgverzekering. Hiervoor geldt wel het eigen risico.