Over ons

Een gezonde en veilige wereld voor iedereen. Met mensen die voor elkaar zorgen en elkaar helpen. Daar werken we dag en nacht aan bij Eurofins Clinical Diagnostics. Wij leveren de hoogste kwaliteit testen en diagnoses in een zo kort mogelijke tijd. Omdat we weten hoe belangrijk een uitslag kan zijn. Daar kun je op rekenen. Iedere dag weer. Dat is voor ons de kracht van verbinding.

We hebben een wereldwijd netwerk van bevlogen, kundige experts. Eurofins Scientific is actief in 61 landen met ruim 900 hypermoderne laboratoria en 61.000 medewerkers. Als marktleider in diagnostiek testen we alles op het gebied van; Food, Agro, Milieu, BioPharma, Forensisch onderzoek en Klinische Diagnostiek.

Onze laboratoria zijn ISO-gecertificeerd en kunnen ruim 200.000 verschillende analysemogelijkheden inzetten. Behalve laboranten hebben we vele wetenschappers en experts in dienst. Ze delen hun kennis, passie en ervaring. Dat geeft ons snel toegang tot nieuwste wetenschappelijke inzichten, meest innovatieve technieken en effectieve werkwijzen. Wij zijn scherp op de details maar verliezen nooit het grotere menselijke plaatje uit het oog.

Voor alle zorgverleners, van huisartsenpraktijk tot de verloskundige, bieden we maatwerkpakketten met vele verschillende soorten diagnostiek; zowel klinisch chemisch, pathologisch, microbiologisch als moleculair. Daarnaast zijn wij het screeningslaboratorium voor het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker voor Zuidwest-Nederland.

We werken transparant en zijn altijd bereikbaar voor intercollegiaal overleg. Als zelfstandig laboratorium kunnen we snel en met hoge kwaliteit inspelen op veranderingen in de wereld om ons heen. Juist omdat we internationaal werken en daarmee de nieuwste kennis en apparatuur binnen handbereik zijn.

Aangesloten laboratoria

Medische Specialisten

Dr. Maurine Leversteijn

Arts-Microbioloog

Dr. Annette Kooijman-Buiting

Klinisch Chemicus en Immunoloog

Drs. Anco Molijn

Moleculair Bioloog

Lisa Dreesens

Dr. Lisa Dreesens

Moleculair Bioloog

Patricia Wagter

Manager Medical Services & Biometrie

Dr. Roy Masius

Moleculair Bioloog

Dr. Anne Vogel

Moleculair Bioloog

Directie

Jacob Olie

Algemeen Directeur

Eduard Ras

Operations Directeur

Jennifer van Valkenhoef

HR Directeur

Ivo Tienhoven

IT Directeur

Steeven van der Louw

Directeur Financiën

Warry van Gelder

Directeur Strategie

Historie

 • Vrouw achter microscoop

  Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium (LCPL) opgericht door Mathilde Boon

  Mathilde Boon was het eerste vrouwelijke hoofd van een laboratorium in Nederland. Het LCPL was een medisch laboratorium waar huisartsen het materiaal dat ze bij patiënten afnamen lieten onderzoeken – een huisartsen-laboratorium. Mathilde Boon heeft haar carrière gewijd aan de cytologie en was in deze periode verantwoordelijk voor 2 miljoen uitstrijkjes. Eén van de specialismen binnen het LCPL was dan ook het onderzoek naar baarmoederhalskanker. Mathilde Boon heeft veel boeken geschreven en lezingen gegeven door het hele land. Haar bekendste lezing heet vaginaal tuinieren.

 • Gilles- Martin- Eurofins

  Eurofins opgericht door Gilles Martin

  Eurofins Scientific ofwel Group werd opgericht door Gilles Martin toen hij de rechten kocht op de SNIF-NMR®-technologie van de Universiteit van Nantes. Zijn ouders waren hoogleraar aan de Universiteit en hadden deze methode onderzocht en ontwikkeld. De SNIF-NMR® is een analyse methode waarmee de oorsprong en zuiverheid van verschillende soorten voedsel- en drinkmonsters kan worden vastgesteld.

 • Nederlands Moleculair Diagnostisch Laboratorium (NMDL) opgericht door Anco Molijn

  Het Nederlands Moleculair Diagnostisch Laboratorium (NMDL) is een dienstverlenend laboratorium voor de eerste-en tweedelijns gezondheidszorg, met een specialisatie in moleculaire virologie, moleculaire bacteriologie, moleculaire pathologie en oncologie.

 • Salux opgericht

  Salux is een full service medisch diagnostisch centrum gericht op eerstelijns gezondheidszorg. Dit lab is actief op het gebied van diagnostiek in de omgeving Leiden. Eén van de specialismen binnen Salux is klinisch chemisch onderzoek.

 • medewerker NMDL LCPl

  NMDL en LCPL gefuseerd

  In 2016 hebben NMDL en LCPL hun krachten gebundeld en gaan ze nu verder onder de naam NMDL-LCPL. Door deze fusie is dit lab nu gespecialiseerd in moleculaire diagnostiek, oncologie, cytologie en histologie. In dit jaar, na een aanbestedingstraject, werd NMDL geselecteerd als één van de vijf screeningslaboratoria voor het landelijke bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Een van de partners waarmee het laboratorium daarbij samenwerkt is het Leids Cytologisch Pathologisch Laboratorium (LCPL). Gezamenlijk bedienen de twee laboratoria ruim 900.000 vrouwen in het zuidelijke deel van de Randstad.

 • Jacob Olie Eurofins Clincial Diagnostcis

  NMDL en LCPL sluiten zich aan bij Eurofins Clinical Diagnostics

  Eurofins Clinical Diagnostics in Nederland mag de laboratoria NMDL en LCPL verwelkomen tot het Eurofins netwerk. Met deze nieuwe aangesloten laboratoria versterkt het Eurofins netwerk haar positie op de Nederlandse markt voor klinische diagnostiek.

 • Salux sluit zich aan bij Eurofins Clinical Diagnostics

  Salux in Leiden is tot het Eurofins netwerk toegevoegd. Met de komst van dit nieuwe laboratoria behoort klinische chemie nu ook tot het aanbod van Eurofins Clinical Diagnostics.

 • Hoog volume laboratorium voor PCR-testen geopend

  Eurofins Clinical Diagnostics heeft het eerste Hoog Volume Laboratorium van Nederland in Rijswijk opgebouwd en geopend. Dit lab is geopend omdat de vraag naar PCR- testen door de coronapandemie enorm was toegenomen. Per dag kunnen er in Hoog Volume Lab tot 55.000 testen worden geanalyseerd.

 • Medisch Microbiologisch lab Alrijne valt onder de hoede van Eurofins Clinical Diagnostics

  Door de komst van Medische Microbiologisch lab van Alrijne kan Eurofins Clinical Diagnostics verder bouwen aan de one-stop-shop filosofie. Het MML onderzoekt de aanwezigheid van micro-organismen, zoals bacteriën, virussen en schimmels.

 • Stichting PAMM en Eurofins Clinical Diagnostics zijn de samenwerking gestart

  Handtekening is gezet onder de samenwerking tussen stichting PAMM en Eurofins Clinical Diagnostics. Samen bieden we de zorg in Zuidoost-Brabant zekerheid. PAMM vervult in deze regio een sleutelrol voor pathologie en medische microbiologie.

 • KCHL & MMI van Gelre ziekenhuizen onderdeel van Eurofins Clinical Diagostics

  Eurofins Clinical Diagnostics verwelkomt de laboratoria voor Klinische Chemie en Hematologie (KCHL) en Medische Microbiologie en Infectiepreventie (MMI) van Gelre ziekenhuizen onder de nieuwe naam: Eurofins Gelre. Gebundelde slagkracht maakt het mogelijk om laagdrempelig en toegankelijk te blijven voor zowel zorgverleners als patiënten in de regio Apeldoorn en Zutphen.