< Terug naar Onderzoeken

ECG in rust

Onderzoek naar onregelmatigheden in het hartritme, aanwijzingen voor een hartspierziekte of (doorgemaakt) zuurstoftekort.

Een ECG (electrocardiogram) laat de elektrische activiteit van het hart zien. Het hartfilmpje stelt de elektrische signalen vast die ervoor zorgen dat het hart samentrekt.

Heeft uw zorgverlener een rust-ECG voor u aangevraagd via ZorgDomein bij SCAL of heeft u een aanvraagformulier meegekregen?  Dan kunt u telefonisch een afspraak bij ons inplannen op 085-043 24 62.

Lukt het u niet om naar één van de SCAL vestigingen of Eurofins Clinical Diagnostics te komen? Uw zorgverlener kan een huisbezoek voor u aanvragen. Wij komen dan bij u langs om het onderzoek af te nemen. Let op: Wij rijden alleen in Leiden en omgeving.

Als u bent verhinderd, vragen wij u om dat uiterlijk één dag van tevoren aan ons door te geven. Bent u te laat met het afzeggen van uw afspraak of komt u niet opdagen? Dan brengen wij de kosten bij u in rekening.

Geldig identiteitsbewijs.
Wij hebben dit nodig om te verifiëren dat u de persoon bent, waarvoor de aanvraag is gedaan.
Lees meer over deze verplichting.

Patiëntenformulier of aanvraagformulier

Heeft u een aanvraagformulier ontvangen van uw huisarts? Neem deze mee naar uw afspraak.

Zorgpas

 


Overzicht van medicatie.
U kunt dit overzicht zelf maken of opvragen bij uw apotheek.

Smeer uw huid op de dag van het onderzoek niet in met bodylotion, zalf of crème. De elektroden blijven hierdoor niet goed zitten.

Om het onderzoek af te kunnen nemen is nodig om elektroden met plakkers op uw bovenlichaam te plaatsen. Het is wellicht mogelijk dat uw overtollige beharing op de borstkast gedeeltelijk weg moet scheren. Door de overtollige beharing is het mogelijk dat de plakker onvoldoende contact maken met uw huid. Het is belangrijk dat u tijdens de meting zo stil mogelijk blijft liggen. Het onderzoek zal ongeveer een kwartier duren.

De resultaten van uw onderzoek worden beoordeeld door onze cardioloog. Daarna sturen wij binnen twee werkdagen de resultaten naar uw zorgverlener. Uw zorgverlener bespreekt de uitslag met u.

Dit onderzoek valt binnen het basispakket van uw zorgverzekering. Hiervoor geldt wel het eigen risico.