NIPT-test Leiden

Eurofins Salux is onderdeel van Eurofins Clinical Diagnostics. Door het RIVM zijn wij gekozen als bloedafnameorganisatie en voeren wij dus alleen de afname van de NIPT-test uit. Naast de NIPT voeren wij ook andere bloedonderzoeken uit voor zwangeren. Denk ook aan het 12 weken bloedonderzoek.

Wij zijn een verzameling van laboratoria door heel Nederland. Wij bieden een breed diagnostisch portfolio zoals Klinische Chemie, Medische Microbiologie en Pathologie. Naast onze verschillende laboratoria bieden wij ook diverse bloedafnamepunten aan, waar we ook functie-en beeldvormend onderzoek aanbieden.

Wat is de NIPT?

De NIPT (niet-invasieve prenatale test) is een test waarbij in het bloed van de moeder kan worden bekeken of het ongeboren kind mogelijk Down-, Edwards- of Patausyndroom heeft. Deze test valt sinds 1 april 2023 in het reguliere screeningsprogramma van het RIVM, hierdoor wordt de NIPT-test volledig vergoed.

Meer informatie over de NIPT?

Eurofins Salux neemt alleen bloed af voor de NIPT. Wij mogen en kunnen geen inhoudelijke informatie verstrekken over de NIPT. De algemene informatie over de prenatale screening op Down-, Edwards- en Patausyndroom, waaronder uitgebreide informatie over de NIPT, vind je op de website www.pns.nl. Bij vragen over de NIPT, vraag je verloskundige of gynaecoloog. Zij zullen in een uitgebreid gesprek meer toelichten over de NIPT en in dit gesprek kun je ook vragen stellen.

De NIPT-test bij samenwerkingspartner SCAL

De bloedafname voor de NIPT kan worden gedaan vanaf 10 weken zwangerschap op de locatie van SCAL. SCAL is de samenwerkingspartner in Leiden en omgeving. Samen met SCAL hebben wij 1 locatie in Leiden waar de NIPT kan worden afgenomen. Dit is onze hoofdlocatie op de Rooseveltstraat in Leiden. Het is ook mogelijk om ander bloedonderzoek op deze locatie af te laten nemen, voor meer informatie verwijzen wij je naar onze uitgebreidere informatiepagina.

Afspraak maken