Alrijne Zorggroep tekent voor duurzame samenwerking met Eurofins Clinical Diagnostics

Een toekomstbestendig aanbod van diagnostiek in de regio Leiden vanuit een nieuw laboratorium

Leiderdorp, 1 juni 2023 – Vandaag tekenden Alrijne Zorggroep en Eurofins Clinical Diagnostics een contract voor de uitbreiding van de samenwerking op het vlak van laboratoriumdiagnostiek. Vanaf 1 juli 2024 gaat Eurofins Clinical Diagnostics, vanuit een nieuw te ontwikkelen laboratorium, ook de dienstverlening op het gebied van klinische chemie uitvoeren.

Ivo van der Klei, lid raad van bestuur Alrijne: ”Na een zorgvuldig traject, dat met alle betrokken stakeholders is doorlopen, hebben we besloten te kiezen voor Eurofins. Alrijne gaat samen met Eurofins bouwen aan een toekomstbestendig aanbod van laboratoriumdiagnostiek (klinische chemie en medische microbiologie) voor ons ziekenhuis en onze verpleeghuizen. Vandaag hebben we die ambitie officieel gemaakt door het contract te ondertekenen.”

Geïntegreerd diagnostisch aanbod in de regio

Het laboratorium voor medische microbiologie van Alrijne werd in 2021 onderdeel van Eurofins Clinical Diagnostics. Daar komt straks het laboratorium voor klinische chemie bij.

Jacob Olie, directeur Eurofins Clinical Diagnostics Benelux: “Wij zijn enthousiast om de samenwerking met Alrijne Zorggroep uit te breiden. Met het nieuwe laboratorium begint een nieuwe fase, waarin de verbinding tussen het ziekenhuis, de zorginstellingen en de eerstelijnszorgaanbieders in de regio Leiden verder wordt versterkt. Dit past in de huidige ontwikkeling naar regionale samenwerking die noodzakelijk is om de zorg laagdrempelig en toegankelijk te houden voor iedereen.”

Een nieuw state of the art laboratorium

Het laboratorium zal gevestigd worden in een nieuw te bouwen pand achter Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. Het laboratorium zal worden uitgerust met de meest moderne diagnostische apparatuur. Hiermee realiseert Eurofins Clinical Diagnostics een technologisch hoogwaardig en efficiënt laboratorium voor de hele regio.

Alrijne Zorggroep

Alrijne Ziekenhuis en de verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn vormen samen Alrijne Zorggroep. Alrijne heeft de ambitie om de beste zorg, op de beste plek, op het juiste moment te bieden. De keuze voor Eurofins draagt hier verder aan bij door het bieden van betrouwbare en innovatieve oplossingen, waarbij kwaliteit van de diagnostiek en de aandacht voor de patiënt altijd centraal staan.

Eurofins – wereldleider in bioanalyse

Eurofins – Testing for Life – is opgericht in 1987, en is sinds die tijd uitgegroeid tot een gerenommeerd laboratoriumnetwerk. Het biedt in 61 landen met meer dan 61.000 medewerkers in 900 laboratoria ruim 200.000 analysemethodes aan. Eurofins is een van de wereldleiders op het gebied van testen en laboratoriumdiensten voor voedsel, milieu-, en farmaceutische producten, forensische diagnostiek, material sciences en moleculair klinische en diagnostische diensten. In Nederland werkt Eurofins onder andere samen met het RIVM, NVWA en de GGD GHOR.

Kijk hier voor meer informatie.

————————————————————————

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Lily van Thiel, Marketing & Communicatiemanager Eurofins Clinical Diagnostics, Tel: 06-52454328

Afbeelding van links naar rechts.

 • Steeven der Louw, Business Controller, Eurofins Clinical Diagnostics
 • Biem Vlaming, manager Zorg en Bedrijfsvoering, lid beoordelingsteam Alrijne
 • Michel van der Zeeuw, teamleider zorg, lid beoordelingsteam Alrijne
 • Frank Toonen, internist, lid beoordelingsteam Alrijne
 • Ivo van der Klei, lid raad van bestuur Alrijne
 • Jacob Olie, Algemeen Directeur Eurofins Clinical Diagnostics Benelux
 • Eduard Ras, Directeur Operations Eurofins Clinical Diagnostics
 • Diane de Koning, Senior Accountmanager Diagnostiek & Farmacie, lid beoordelingsteam Alrijne
 • Nicole Verweij, Verpleegkundig consulent/ VAR, lid beoordelingsteam Alrijne
 • Warry van Gelder, Directeur Strategie Eurofins Clinical Diagnostics
 • Gert Visser, Projectleider KCL/ Senior Inkoper, lid beoordelingsteam Alrijne
 • Marry van der Wees, manager Zorg en Bedrijfsvoering Diagnostiek & Farmacie, lid beoordelingsteam Alrijne
 • Kees Rietman, hoofd inkoop, adviseur beoordelingsteam Alrijne