Laten we het eens over baarmoederhalskanker hebben #gedaan

Tijdens de baarmoederhalskanker-preventieweek, (15 tot 21 januari) besteden wij aandacht aan de campagne van Bevolkingsonderzoek Nederland, het RIVM en KWF: Heb jij het uitstrijkje of de zelftest al #gedaan?

Steeds minder vrouwen doen mee aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker terwijl juist de groep 30- 34 jaar de grootste kans heeft om dit te ontwikkelen. Veel vrouwen doen niet mee omdat ze er te weinig over weten of bang zijn voor het onderzoek en uitslag. Maar elke vrouw wordt een paar keer in haar leven uitgenodigd.

Eurofins Clinical Diagnostics is één van de drie laboratoriumorganisaties in Nederland die uitstrijkjes screenen in het kader van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Wij weten hoe cruciaal deze screening is om eventuele (voor)stadia van baarmoederhalskanker tijdig te ontdekken. Daarom is het belangrijk om het gesprek hierover aan te gaan. Wil je meer weten over het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker of hoe je mee kunt doen? Of wil je weten hoe je kunt bijdragen aan de campagne? Bezoek dan de website www.bmhk.nl.

Ook onze eigen collega Mary deelt haar ervaringen op de website. Volg goede haar voorbeeld en ga het gesprek hierover aan met jouw vrienden en familie!