Nieuwe afnameset voor urinekweek

Graag brengen wij u op de hoogte van een wijziging van de afnameset voor de urinekweek. Vanaf 1 juli 2022 wordt onze huidige urineset (foto A) geleidelijk vervangen door een nieuwe afnameset (foto B). De reden is dat de huidige Uriswab® door de producent van de markt is gehaald.

De nieuwe urineset bestaat uit een urinepotje voor opvang van de urine en een transportbuis (gele dop, geel-zwart etiket) waarin de urine moet worden overgebracht voorafgaand aan verzending. De nieuwe afname-instructie vindt u hier.

Foto A – Huidig: Uriswab

De nieuwe afnameset kunt u binnenkort bestellen via www.eurofins-clinicaldiagnostics.nl.

Bestelt u losse materialen?
De buisjes en potjes worden standaard samen geleverd. Wij zullen bij iedere bestelling ook papieren instructies meeleveren voor uw patiënten. Als u de afname door de patiënt zelf laat doen, is ons verzoek om het potje, de buis en een afname instructie aan uw patiënt mee te geven.

Bestelt u de complete afnamesets in de blauwe verzendenveloppen?
U herkent de nieuwe set aan de gele sticker waarop staat: Urine MMB -exclusief potje. De sets met het buisje en de losse potjes worden standaard samen geleverd. Als u de afname door de patiënt zelf laat doen, is ons verzoek om het potje apart mee te geven.

Maakt u gebruik van het papieren aanvraagformulier voor eerste lijn Medische Microbiologie?
De nieuwe afnameset (F) is toegevoegd aan een nieuwe versie van het aanvraagformulier voor eerste lijn Medische Microbiologie (versie 3). Deze komt online zodra de nieuwe set leverbaar is. Wij verzoeken u om deze nieuwe formulieren mee te bestellen als u de nieuwe set gaat gebruiken.