Inleveren onderzoeksmateriaal

Inleveren onderzoeksmateriaal

U kunt onderzoeksmateriaal inleveren op verschillende locaties. Bij onderzoeksmateriaal kunt u denken aan urine of ontlasting, die u zelf dient te verzamelen voor het desbetreffende onderzoek. Het is belangrijk dat u het onderzoeksmateriaal inlevert in de daarvoor bestemde afnamecontainers. De afnamecontainers moeten voorzien zijn van de juiste informatie, ongeacht of u deze zelf inlevert of afgeeft bij een van onze medewerkers. Kijk voor de exacte informatie op het onderzoek dat voor u van toepassing is bij het desbetreffende onderzoek. Het onderzoeksmateriaal mag door iemand anders, dan de patiënt zelf, ingeleverd worden. Eurofins Clinical Diagnostics en SCAL onderscheiden drie typen onderzoeken waarvoor onderzoeksmateriaal ingeleverd dient te worden:

Urine onderzoek (24 uur)

In uw urine kunnen bepaalde stoffen aanwezig zijn die iets kunnen vertellen over het functioneren van uw nieren, maar ook over de stofwisseling in uw lichaam.

Meer lezen

Ontlasting onderzoek (feces)

Microbiologisch onderzoek kan aantonen of er wellicht ziekmakende bacteriën, virussen of parasieten in uw darmen aanwezig zijn.

Meer lezen

Urine onderzoek

Urineonderzoek kan aantonen of u bijvoorbeeld een soa, urineweginfectie of nierziekte heeft.

Meer lezen