Intolerantie

Intolerantie

Bij intolerantie heeft het menselijk lichaam moeite om een voedingsmiddel of bestandsdeel of daarvan te verteren. We noemen dit ook wel voedselovergevoeligheid. Voedselovergevoeligheid komt vaak naar voren door een abnormale lichamelijke reactie na het eten, aanraden of inademen van een voedingsmiddel. We onderscheiden twee typen van overgevoeligheid namelijk intolerantie en allergie. Eurofins Clinical Diagnostics biedt, in samenwerking met SCAL, binnen intolerantie verschillende onderzoeken aan:

Glucose lunchcurve

Met een glucose lunchcurve wordt het bloedsuikergehalte gemeten voor en na het eten van een lunch. Dit wordt vaak gedaan om te controleren op zwangerschapsdiabetes.

Meer lezen

Glucose tolerantietest (gtt)

Het is belangrijk dat de hoeveelheid glucose in het bloed, het bloedsuikergehalte, niet teveel varieert.

Meer lezen

Lactose tolerantietest (ltt)

Lactose is een suiker dat voorkomt in melkproducten. Mensen met lactose intolerantie kunnen lactose (melksuiker) niet goed kan verwerken.

Meer lezen